keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Hurmaava tumma ja suklaa

Ensin ajattelin, etten kirjoita tänhän ollenkhan, mutta sitten tulin sellaisele sivule kuin "Autuutta aivoille" ja siellä oli juttu suklaasta.
Meilä oli sunnuntaina nuorisoseuran kokous ja eräs jäsenistä, kerrashan ihana ihminen, toi mulle pandan suklaalevyn "Hurmaavan tumman" sekä kahvipaketin. Ja mie olen syönyt vain yhen palan kerrahlan. Ennen mulle ei tuottanu vaikeuksia syä puoli levyä kerrallaan, mutta nyt ko ei ole syöny pitkhän aikhan, niin nytpä tuottaa. Kyllä tuo onkin makeaa.

Eikös tumma suklaa ole terveellistä, niin mie olen ainaki lukenu. Amerikkalaisessa lehessä julkaistun tutkimuksen mukhan pari pallaa tummaa suklaatapäivässä laajentaa verisuonia, vähentää sydäninfarktin vaaraa ja alentaa veren kolesterolia sekä vain 30 kalorin päivittäinen annos auttaa laskemaan verenpainetta. Verisuonten toimintaa paransi pitkäaikhainen suklaan syöminen. Kun syö tummaa suklaata pittää muistaa oikean ja vähärasvaisen sekä runsaasti kaakaota sisältävän suklaan valinta. Minunhan pittää alkaa ostahman miehele sitä. Ja toisessa tutkimuksessa selvisi, että kaakaopitoisen suklaan nauttiminen säännöllisesti parantaa ihon toimintaa ja rakennetta.
Huokutuksia on vaikka millä mitala. Sillon harvoin ko ostan niin tätä ostan pienen patukan:
 
http://www.suklaayhdistys.com/
http://kultasuklaa.fi/
laatusuklaa.mycashflow.fi
http://www.nettisuklaa.fi/index.php


14 kommenttia:

  1. Ei muuta ko suklaata syömää, ni pystyää terveinä ja kaunina :)

    VastaaPoista
  2. Juuri ja nimenomaan se tumma suklaa on se terveellinen. =)

    VastaaPoista
  3. Suklaa on hyvästä, etenkin tumma suklaa. <3

    VastaaPoista
  4. Tumma suklaalevy on riittoisa. Pala kaksi ja suklaan ikävä on ohi. Ja lapset eivät kajoa siihen....:)

    VastaaPoista
  5. Suklaan ystävä olen. Kokeilin kerran tehdä raakasuklaan valmispaketista suklaata. Tuli hyvää ja niin täytetäisen makuista, ettei voinut kuin palasen syödä kerralla. On vaan niin kallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pittäis muuten itteki kokkeilla tehä. Kiitos vinkistä.

      Poista
  6. Nyt vaan kaikki tummaa suklaata syömään, pysytään terveinä ja hyvällä tuulella :)))

    VastaaPoista
  7. On pikkusen karvasta minun suuhuni tumma suklaa,mutta terveysnäkökohdat huomioonottaen niin ehkä kannattaa muutama pala nautiskella päivittäin tai edes sillointällöin :)

    VastaaPoista
  8. Muutama pala silloin tällöin on hyvä.

    VastaaPoista