maanantai 19. tammikuuta 2015

Miekö omaishoitajaksi


Huomena se sitte ratkeaa, hyväksythänkö minut omaishoitajaksi. Kaupungilta tullee kaks naista haastattelhen meitä.  Eikö ole niin, ettäkö mies ei pysty tekhen mithän kotihommia kätensä takia, vaan kaikki on minun harteilla, silloin mie olen hänen omaishoitajansa. Jou'un pukehman aamula ja riisuhman illala sekä joskus jopa syöttähmän häntä. Ei voi itte tehä mithän. Saa nähä miten käy.
http://www.omaishoitajat.fi
Omaishoitajat ja läheiset liitto ry:n sivuila sanothan näin: Omaishoitaja on henkilö, joka pittää huolta perhheenjäsenesthän tai muusta lähheisesthän, joka sairaudesthan, vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivan tarpheesta johtuen ei selviy'y arjesthan omatoimisesti. Ja mulla on äitiki joskus avun tarpheessa; hän assuu meän kans.
Minusta omaishoitolain 3. pykälä koskee minua, sillä miehelläni on alentunut toimintakyky aivoinfarktin seurauksena.
Pikku hilijaa pittää keksiä helpotuksia kotihommiin, sillä vasen käteni on jarruna. Poijat ovat kyllä luvahneet apuaan ja aattelinki, että pyyän nuorimman pojan avuksi joksikin aikaa (kevätsiivous eessä).

Kissamaista toimintaa
Jotta ei olis niin asia tekstiä, laitan jotain muuta. Wikimedia Commons- sivulta löyty tällainen kuva:
ja tästä kuvasta tuli miehlen meän kissa. Pari vuotta sitten äiti osti pihale muovikissan. Kissamme näki ko äiti laitto sen penshaan viehren. Hän kierteli ja kaarteli pensasta ja kattoi sitä kuten tuo kuvan kissaki. Sen jälkhen meni puolen metrin päähän ja pissasi kaaressa sen pääle. Luuli tietenki, että vieras kissa on tullu omale reviirille.
Meän kissa
Tervetuloa blogini lukijaksi alkaneet.

21 kommenttia:

 1. Kyllä asiat aina järjestyy, stemppiä ♥

  VastaaPoista
 2. Hei,meijän isäntä se ano kans kaupungilta omaishoitajan hommaa,koskapa sen veli tarvii apua,isäntä hoitaa sen asiat kaikki,hakkoo ruoat kaupasta jne..Saas nähä 2 naista pitäis tulla tännekii käymään ja samlla käyvät sen miehen luona :),tsemppiä vaan sinulle,kyllä asiat järjestyy!

  VastaaPoista
 3. Peukkuja piän miekii.
  Voimaa arkeesi :)

  VastaaPoista
 4. Voimia ja paljon tsemppiä sinulle, minäkin peukutan!

  VastaaPoista
 5. Asioilla on tapana järjestyä, varmasti tämäkin asia just niinkuin sen pitääkin. Hauska tuo kissatarina<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on asianlaita. Paperit laitethin valhmiiksi.

   Poista
 6. Kovasti zemppiä ja toivottavasti asiat järjestyy. <3

  VastaaPoista
 7. Asioilla on tapana järjestyä. Minä toivon, että järjestyvät kohdallanne parhain päin.

  VastaaPoista
 8. Lisää tsemppausta täältäkin! Omaishoitajia arvostetaan liian vähän. Korvaus työstä on liian pientä. Silti mitään muuta ei toivo, kuin saisi olla tukena läeiselleen niin kauan, kuin omat voimat antavat myöten.

  VastaaPoista