Kuivalihhaa
Minnii, poika ja poijanpoika kävivä yön yli täälä meilä ko poika laitto isäsä kans kuivalihat (syämet) suolavethen muutamaksi päiväksi ja mies sitte laittaa ne ulos roikkuhman. Ko he olivat leikkaamassa niita, niin ratiosta alko kuuhlun Eero Maggan
"Poromies" ja miekö piän reiphaasta kunnon humpasta niin laiton ration vähän isomale ja alon vielä tanssaahmaki yksin, pölöjä ko olen, ja vähän ajan päästä poika huusi pesuhuohneesta, että täälä on julma nylykytanner, tule kattohman. Ko olhan marjastamassa niin ei tartte muuta leivän pääle ko kuivaa lihhaa, se on vain niin hyvvää. En ole vielä ottanu kuvia omista tekeleistä, joten lainaan sitten:
www.kuriirilehti.fi/Uutiset/1194883402364/artikkeli/kuivaliha+on+kevaan+merkki
http://www.lapinkaamosliha.fi/ |
http://www.outa.fi/joomla3/index.php?option=com_content&view=article&id=458:kuivalihaa&catid=44&Itemid=155
http://www.naruskantukikohta.com/search?updated-min=2015-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2016-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=50
http://kerkesix.fi/lihan-kuivaus-ohje/
http://thetki.com/2012/04/06/bbq-beef-jerky-kotiuunissa/ |
Ei tartte itte valmistaa kuivaa lihhaa:
Hyppyantilooppia http://kuivaliha.com/ |
Laitan ohjeen ettei tarvitte alkaa hakehman sita.
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl täysmaitoa
4 keltuaista
0,2 tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
150g vahvan makuista juustoraastetta
4 valkuaista
Kuvalliset ohjeet
Kerrää ainekset ja työvälihneet valhmiiksi.
Erotelhan keltuaiset ja valkuaiset
Jauhot kiehautethan voissa kattilassa. Maito lisäthän vähitellen ja sekotethan tasaiseksi. Kuumennethan hyvin sekottaen, kunnes soosi sakenee. Kattila siirrethän poies levyltä.
Keltuaiset sekotethan yksi kerralhan sooshin. Maustethan ja lisäthän juustoraaste.
Valkuaiset vatkathan hyäksi vaahoksi ja käänelhän varoen juustosooshin.
Annosvuoat voielhan ja kohokaseos kaaethan vuokhiin. Jätethän neljäs osa kohoamis varraa. Kypsennethän 175 asteessa noin 15 minnuuttia.
Toivothan, että multa poropeukalolta onnistuisi tämä.P.S. En muuten päässy miehen omaishoitajaksi. Ei täyttäny kaikkia ehtoja. Mutta pittäähän sitä reppanaa auttaa ko ei saa itte vaatheita pääle eikä pottuja kuorituksi ja monia muita askareita. Joten näilä menhän. Ethenpäin elävän mieli.
Ilahdun raapusteluistanne, kiitos.
No voi herrattu, ko mie vasta hokasin etten ole sinun lukijaksi merkannu itteäni, nyt son korjattu :) Olen kyllä lukenu plokiasi, kun olen tuohon sivhuunki laittanu, että näen heti uuen postauksen :)) Tänä aamuna jo viieltä kattonu kuivalihan valmistustapoja. Itte laitoin perintheisesti suolaveesssä ja nostin kuihvaan. Olis vain pakkasöitä, että kuivaisit hopummasti :)
VastaaPoistaTervetuloa lukijaksi. Pakkasia pittää oottaa, mutta ei hyältä näytä.
PoistaMukavaa tiistaita.
Juustokohokkaita en ole kokeillut, pitäiskö kokeilla. Hyvää maaliskuuta!
VastaaPoistaTuo oheje näytti helepolta, joten mieki saattaisin onnistu.
PoistaSinulle kans hyvää maaliskuuta.
♥kohokaat onkin niin hyviä! Hyvää keskiviikkoa!
VastaaPoistaNiinhän ne ovat. Sinulle kans mukavaa keskiviikkoa!
VastaaPoistaNiinhän ne ovat. Sinulle kans mukavaa keskiviikkoa!
VastaaPoistaHyvää talven jatkoa sinne Pohjoiseen! toivottaa tämä satunnainen piipahtaja ja jatkaa jatkaa matkaa seuraavaan blogiin...
VastaaPoistaKiitos, sinulle myös.
VastaaPoista