sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Sunnuntaita, kirjoja, kissoja ja festejä

Beautiful Happy Sunday Pictures

Aamutuihman serkkuni soitteli ja kysyi joko on puotettu lumet katolta, jos ei niin hän tullee miehensa kans homhin. Ja niinhän he tulivat kahen kolan ja lapioiden kanssa. Eikä siinä menny kauaa, ko he puottivat ne. Mies oli kaverina sen'kö ykskätisenä pystyy. Miehän en uskala kiikkua ees toolile ko alkaa jo huimaahman. Olen kiitollinen, että meilä on tuollaisia ystäviä, että pyytämättä tulevat.
Lukurauha
Näköhjään piän kirjoista, että pittää taas palata teän kiusaksi niihin.
Suomen Kirjasäätiö kuttuu Kirjan vuen kunniaksi meitä suomalaisia rauhoittuhman kirjan parhin helmikuun toisena sunnuntaina. Se on Lukurauhan päivä.
Ussein jää haahveeksi kirjhan syventyminen, vaikka se onkin ihana ajatus. Aika tahtoo karata käsistä tai mennee somen syövehrin. Jotenka sunnuntai 8, helmikuuta julistethan kaikele kansale ylheinen ja yhtäläinen Lukurauha, Tarkotus olis, että koko päivä rauhotethan kirjojen lukemisele. 
Luethan tai kuunnelhan kirjaa joko yksin tai yhessä, kotona, kylässä tai matkala, kaikessa rauhassa.
Lapsele tai vanhuksele luethan äähneen, kokkoonnuthan lukupiihriin tai vettäydythän omhan nojatoohliin. Tai oliskohan hyvä idea pittää juhlat teemala OMK - oma kirja mukana. Tuo OMk olis varmasti mukava.
Tuola edelä tuli eshin vanhukset ja ja tässä on sitten kirja:
En ole itte vielä lukenut tätä kirjaa, mutta pittää alkaa kyselehmän onko meän perän kirjastossa tämä ja myös seuraava kirja ja siinäki on kissa, (kylläpä menneeki yksitoikkoiseksi) :
Miehän tykkään elläimistä ja luonnosta. Meilä on kotona kissaneiti ja hän tuo meän päihvin paljon iloa.
Tässä nautitha rapsuttelusta ja se onki kahesti päivässä aiheelinen. 
Oman alueheen asioita
Tämän alueheen lehessä on kissala oma  ploki
Sitä on hauska lukea viikottain. Video meni näkhööjän omhan oshan. Tunari mikä tunari, siis mie. Ja ko ei ossaa nii sitten ei ossaa. Kyllä mie olen sitte "hyvä"!
Pittää vishiin lähteä festeille kuuntelehman.
Mutta toinen festi pittää tauon ensi kesänä.
Koska äitini on vanha niin minua kiinnostaa mitä viriketoimintaa on värkätty vanhuksille. Nyt on löyetty Wii:http://www.pohjolansanomat.fi/Paikalliset/1194958834625/artikkeli/digipelit+tuovat+iloa+ikaihmisten+arkeen.html
Minun äiti on niin jörrikkä ettei hän lähe mihinkhän mukhan. Luulee viishiin ettei se koske häntä.
Ensi lauantaina vietethä ystävänpäivää ja meän pojanpojan syntymäpäivää. Met käymä synttäreilä perjantaina, silla lauantai menee surullisemmassa tapahtumassa.
Kortti täältä: http://birgitmummu.vikki.fi/Runous/Ystava/FB/YstavanPaiva13.htm

Kommentit ilahduttavat. Kiitos

12 kommenttia:

 1. Sydämellistä sunnuntaita <3 Minullakin on paljon ihania kisukuvia. Ihanin on sellainen jossa valokuvaaja on kuvannut pitkään katukissoja Kreikassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia K ja sinulle myos. Eläimet ovat ihania.

   Poista
 2. Olipa ihana kuulla että omaehtoista apua vielä joku tarjoaa! <3 Ei sinne katolle ole kaikilla menemistä ja lumet on hyvä saada ajoissa pois.
  Valostuvia kevättalven päiviä Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hei, Kaisu. Nyt oli suunnitelmissa jo uusi työ. Mies tullee heti ko ehtii.. Meile on tarjola apua monelta suunnalta, mutta mehän ollaanki entistä "marjaporukkaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisu, Sinulle myös. Huonon muistini kans sählään täälä.

   Poista
  2. Kiitos, Kaisu, Sinulle myös. Huonon muistini kans sählään täälä.

   Poista
 4. Lukupäivä meni minulta sivu suun, mutta korjaan vahingon kyllä, sillä mielelläni luen.
  Meillä on myös synttärijuhla ystävänpäivänä, sillä meidän pojanpoika on syntynyt 14.helmikuuta, siis ystävänpäivänä. Hyvää ystävänpäivä sinne päin.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana lukea murteella kirjoittamaasi tekstiä. Nautin paitsi sisällöstä myös murteestasi. Kiitos! Ja oikein hyvää ystävänpäivän iltaa sinulle!

  VastaaPoista